top of page

Skien World
Pahua

Hva: Konsert med Pahua

Hvor: Lie bydelshus

Når: 1. november kl. 19.00

Billettpris: 250,-

En ny stjerne på den meksikanske alternative musikkscenen kommer til Skien World!

 

Colombiansk og meksikansk cumbia, folkloristiske lyder og elektroniske beats - alt hører hjemme i universet til Pahua, prosjektet til den meksikanske perkusjonisten, sangeren, komponisten og DJ-en Paulina Sotomayor. Med fire EP-er på samvittigheten har hun allerede blitt anerkjent som en meksikansk pioner innenfor alternativ elektronisk folkemusikk, med dype røtter i tradisjonen og fingeren på pulsen til den kontemporære latinamerikanske popboomen.

 

Startet som syvåring

Sotomayors karriere startet som syvåring, da hun ble medlem av Mariachi Charanda, et folkemusikkband som fremførte tradisjonelle låter på språkene nahuatl og purépecha. Hun var med i 12 år, og lærte seg perkusjon underveis. I 2011 stiftet hun bandet Jefes del Desierto, hvor hun sang og spilte trommer. I 2014 så Electro-Latin-prosjektet Sotomayor dagens lys. Hun ga ut tre album med det og turnerte i Mexico, USA, Mellom- og Sør-Amerika og Europa.

 

Etablert under pandemien

Pahua ble etablert under pandemien i 2020. Det er en blanding av elektronisk musikk med latinske rytmer, sterke tekster og et positivt budskap i bunn. Det er også en suksess - låtene hennes er gjengangere på offisielle spillelister på ulike strømmeplattformer og har ført til samarbeid med artister som Terror/Cactus (ARG), CERO39 (COL), La Dame Blanche (CUB), Gizmo Varillas (ESP), Klik & Frik (ARG) og Jitwam (US). I 2023 slipper Pahua sitt første album, Habita, hvor hun samarbeider med artister fra Mexico, Chile, Colombia, Den Dominikanske Republikk, Cuba, Costa Rica og Venezuela. Denne høsten kommer Pahua til oss i Skien og det blir en helt utrolig musikalsk opplevelse vi håper du ønsker å dele med oss!

bottom of page